1. Dünya Savaşı'nın 100. yıldönümü için tören

1. Dünya Savaşı'nın 100. yıldönümü için tören

7 milyon sivilin, 10 milyon askerin hayatını kaybettiği 1. Dünya Savaşı'nın sona ermesinin 100. yıldönümü anılıyor. Paris'teki törene Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katıldı.

Bugün, 1. Dünya Savaşı’nda silahların susmasının 100’üncü yıldönümü. Dünya çapına hayatını kaybeden yaklaşık 10 milyon asker ve 7 milyon sivil için anma törenleri düzenlenirken, liderler de Fransa’nın başkenti Paris’te biraraya geldi.

11 Kasım 1918’de Fransa’nın kuzeydoğusunda imzalanan ateşkes anlaşmasının yerel saatle 11.00’da yürürlüğe girmesiyle eşzamanlı olarak, yaklaşık 70 ülkenim lideri Paris’teki Zafer Anıtı’nda toplandı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un davetiyle Paris’e gelenler arasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de bulunuyor.

Törenin ardından liderler ve eşleri Elysee Sarayı’na hareket ederken, Erdoğan saat 15.00’te Macron tarafından devlet başkanları ile uluslararası örgütlerin yöneticilerine verilecek öğle yemeğine katılacak.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.